Algemeen

Waar gaat in Zijn kracht over?

Hoera! Mijn blog is (bijna) 1 maand.
En daarom vind ik dat het hoog tijd wordt om de verschillende thema’s uit te leggen. Want: waar gaat in Zijn kracht over?

 • Puur en Echt
 • Hoop na Herstel
 • In Zijn kracht
 • Leef je Mee?

Puur en Echt
Het eerste thema waar ik over schrijf is: puur en echt. Hierbij gaat het erom dat ik wil laten zien dat je jezelf mag zijn, puur mag zijn en écht mag zijn. Geen perfectie, maar juist de perfecte wereld – die we proberen te creëren – doorbreken. Het gaat niet om uiterlijkheden, echte schoonheid zit vanbinnen.

Ik wil een voorbeeld zijn in mijn imperfectie en laten zien dat het leven ups en downs kent. Niet een voorbeeld in de zin van hoe jij moet zijn, maar in het doorbreken van de schijnwereld die we met z’n allen opbouwen.
Niet mooier voordoen dan het is, maar de realiteit. Zonder er een zwaar verhaal van te maken 😉 .
Onzekerheid kennen we allemaal, maar kunnen we ook accepteren hoe we zelf zijn en weten: ‘ik ben genoeg’ zonder altijd maar anders te willen?

"Bewonder een ander, 
zonder jezelf gering te schatten"

Een voorbeeld van een blog met dit thema is: Ik ben hier niet om mooi te zijn.

Hoop na Herstel
Dit onderwerp gaat over dat er hoop is, hoop op, in én na herstel.
Zoals je wellicht in een eerdere blog hebt gelezen, heb ik in de afgelopen tijd gestreden tegen een eetstoornis. Uit ervaring weet ik dus dat herstellen zwaar is en met tegenslagen gepaard gaat. Of dit nou om een eetstoornis, burn-out, depressie of heel andere dingen gaat.

Ik schrijf niet over dit onderwerp omdat ik er trots op ben. Eigenlijk schaam ik me er juist eerder voor, maar herinner je je het vorige thema nog? Juist! Puur en echt, dus ook in deze dingen.
Ik wil meer openheid creëren over het onderwerp, omdat ik niet vind dat het een taboe zou moeten zijn. Daarnaast wil ik inzicht geven in wat er zoal komt kijken bij een eetstoornis en het herstel daarvan, want eerlijk: veel mensen hebben geen idee. Anorexia: dan eet je niks, toch?
Ik heb mij laten vertellen dat je een stoornis als deze niet echt kunt begrijpen, maar dat dit alleen kan als je het zelf hebt. Die ervaring gun ik jullie niet en ik verwacht dus ook niet dat je het zult gaan begrijpen. Maar er is veel onwetendheid rondom dit onderwerp en daarom denk ik dat het toch belangrijk is om hierover te delen.

Ik wil bemoedigen, laten weten dat herstel mogelijk is. Want soms kan het zo uitzichtloos lijken, maar er is hoop! Van ‘slachtoffer’ naar kracht.
Dit thema komt o.a. naar voren in het artikel: Ik had me de eerste 3 jaar van m’n huwelijk anders voorgesteld…

“Mijn kracht 
wordt in zwakheid volbracht”
2 Korinthe 12

in Zijn kracht
Dan komen we bij: ‘in Zijn kracht’. Nu denk je misschien: “Huh? maar dat is toch ook de titel van de blog?” Dat klopt 🙂 , maar het is ook een van de onderwerpen waar ik over schrijf.

Met dit onderwerp wil ik ingaan op bijvoorbeeld het spanningsveld tussen leven in afhankelijkheid en ‘de maakbaarheid van het leven’ die tegenwoordig zo centraal lijkt te staan. Zomaar een aantal voorbeelden van onderwerpen die in onze maatschappij zo normaal zijn, maar die vanuit de Bijbel anders beschreven worden:

Het leven is maakbaar || Leven in afhankelijkheid van God
In je kracht staan || Leven in Zijn kracht
Mijn eigen plan trekken || Gods plan voor de mensheid
Leven hoe ik het wil || Leven tot Zijn eer

Hoe kun je in je kracht gaan staan en toch leven in afhankelijkheid van Hem? Ik heb ook geen pasklare antwoorden, maar neem je mee in mijn zoektocht.

“de vreugde van de HEERE, 
dat is uw kracht”
Nehemia 8: 11b

Leef je Mee?
Tenslotte het onderwerp: ‘Leef je Mee’?
Hierin wil ik de nadruk leggen op écht leven, niet online maar offline.
Hoe kunnen we bijvoorbeeld sociaal zijn zonder media?
Echt meeleven met elkaar.

Niet meegaan in deze gehaaste economie, waarin we altijd maar meer, sneller en beter willen. Verre vakanties, mooie auto’s, luxe gadgets, het verzadigt nooit! We moeten altijd maar meer en zijn altijd druk, druk, druk.
Leef jij? Of word je geleefd? We laten ons meezuigen in de maatschappij.
We laten ons zo makkelijk opslokken door: later als ik … dán… (maar later komt nooit!).
Ik wil mijn eigen zoektocht hierin weergeven, omdat ik niet mee wil gaan in deze gehaaste economie. Ik wil echte tijd en aandacht voor anderen hebben en niet voorbij leven aan wat écht van waarde is.

Ik ben benieuwd wat jij van de thema’s vindt! Laat je het weten?
Ook als je vragen hebt over een onderwerp of inhoudelijk:
Ik kijk naar je reactie uit!

4 Reacties

 1. Allemaal hele mooie thema’s, dus ik blijf je graag volgen! Zelf vind ik het thema ‘in Zijn kracht’ heel mooi. Ik ga in mijn werk op zoek naar iemands grootste kracht, maar probeer ook door te geven dat we die kracht van Hem gekregen hebben. Succes met schrijven!

  1. Ha Miriam,
   Dankjewel voor je reactie, wat leuk om te horen!
   Mooi, daar gaan zeker meer artikelen van komen. Heel fijn om te horen dat je dat thema zo mooi vindt, dat geeft mij weer net dat zetje extra om daar over door te gaan en het is heel fijn om te weten dat het ook gelezen wordt 😉 .
   Wat mooi dat je dat ook in je werk doorgeeft! Bijzonder hoe je dan zo’n boodschap kan verwerken in jouw werk, heel mooi! 😀

 2. Prachtige thema’s voor je blog. Ik lees je graag, dus ik blijf volgen. Ik houd vooral van het puur en eerlijk, op alle gebieden, dus ook op geloofsgebied.

  1. Hoi Naomi,
   Wat leuk! Dankjewel 😉 Erg mooi om te horen zo.
   En dat puur en eerlijk zal inderdaad op alle gebieden doorwerken/doorklinken 😉
   Dus dat ga je zeker terugzien!
   Dankjewel voor je feedback, en superleuk om te horen dat je mij blijft volgen!

Geef een reactie