Leef je mee?

Offline | echt 40 dagen zonder!?

Help! Wat heb ik gezegd? 40 dagen zonder smartphone..!?
De datum nadert… woensdag 26 februari is het zo ver: de eerste dag van de veertigdagentijd.
Ga ik het echt doen? 40 dagen offline, zonder smartphone? Ja!

In het artikel dat ik laatst schreef, gaf ik aan dat ik minder vast wil zitten aan mijn telefoon. Ongemerkt gaat er veel tijd zitten in mijn smartphone en daar zou ik graag mee willen minderen.
Tegelijkertijd merk ik dat ik minder tijd doorbreng met het lezen in de Bijbel en bidden, dan ik zou willen.

Elke dag, elk uur, elke minuut ontvangen we uit Gods hand. Maar hoeveel tijd daarvan besteden we daadwerkelijk aan Hem? Hoe veel tijd besteden we met het lezen in Zijn woord? met het bezingen van Zijn eer? het zoeken naar Hem om Hem meer en meer te leren kennen?
Als ik eerlijk ben, hoef ik er nou niet bepaald trots op te zijn. Als ik mijn stille tijd bereken en dan vervolgens de statistieken op mijn telefoon bekijk, dan mag het schaamrood wel op mijn kaken staan.

Zoals in de bovenstaande afbeelding te lezen is:
“One of the greatest uses of Twitter and Facebook* will be to prove at the Last Day that prayerlessness was not from lack of time.”

(* of Instagram en welk ander social media-kanaal ook)

We kunnen met zijn allen nog zo gehaast doorleven en zeggen dat we geen tijd hebben, maar voor God is dat geen excuus. We ontvangen elk moment van Hem en daarmee zijn wij ook aan Hem verantwoording schuldig als het gaat om hoe wij onze tijd indelen.

Nu is deze blog niet bedoeld als een waarschuwend vingertje of een preek.
Maar als ik naar mijzelf kijk, denk ik soms ook dat ik geen tijd heb. Terwijl het tegendeel waar is, want elk moment heb ik een keuze hoe ik mijn tijd invul. Vandaar dat ik ook de daad bij het woord voeg en de komende tijd even heel bewust afstand neem van mijn telefoon.

Dinsdagavond 25 februari gaat mijn smartphone uit en deze verdwijnt in mijn nachtkastje. En dat voor ruim 40 dagen: gedurende de lijdenstijd.
In deze periode ben ik niet online op Facebook, Instagram en dergelijke.
Van mijn broer heb ik een telefoon te leen, waar al die functies niet op zitten. Alleen een hele basic-versie van Whatsapp, aangezien er wat wisselingen zijn in mijn werk (daarover later meer!) en ik mijn werkzaamheden moet kunnen afstemmen met nieuwe collega’s.

Voor nu tot en met de paasdagen ben ik dus niet aanwezig op Instagram, Facebook of de blog. Natuurlijk ben ik niet compleet verdwenen, want écht contact is nog veel leuker! Zin om af te spreken? Bel of app me! 😉
Mocht je nu nét mijn nummer niet hebben en je hebt me toch nodig?
Via inzijnkracht@gmail.com kun je mij mailen. Kan wel wat langer duren voor je antwoord hebt, omdat ik voornamelijk offline ben 😁😊.

Voor nu duik ik dus onder tot en met de paasdagen! 🙋🏼‍♀️😘

2 Reacties

  1. Ben zo benieuwd hoe je het gaat ervaren! Ik wens je een mooie tijd.

  2. […] vul ik mijn gedachten mee? Offline | echt 40 dagen zonder!? 40 dagen zonder smartphone? Afhankelijk van… mijn smartphone? Tags: […]

Geef een reactie