Algemeen

Jarig | mijn verlanglijstje

Een jaarlijks terugkerend fenomeen: Je nodigt vrienden en familie uit voor je verjaardag en vervolgens krijg je de vraag “Heb je nog wensen?”.
Vandaag vertel ik wat er op mijn verlanglijstje stond. Ben je zelf bijna jarig? Doe er je voordeel mee, misschien zie je nog ideeën voor je eigen lijstje 😄😉.

Zij lacht Bijbel: Zoals je wellicht in mijn stories voorbij hebt zien komen, kreeg ik van Remi de Zij lacht Bijbel. Een prachtige bijbel, met notitieruimte. Natuurlijk heb ik al wel een bijbel die ik tijdens stille tijd gebruik, maar de laatste tijd merk ik dat ik soms een aansprekende tekst terug wil vinden. Het is dan soms best even zoeken om de tekst die ik wilde onthouden, terug te vinden. Tot nu toe schreef of onderstreepte ik nooit in een bijbel, omdat ik het zonde vond van het boek. Nu heb ik een bijbel gekregen die hier speciaal voor bestemd is. Op deze manier kan ik teksten onderstrepen, zonder dat mijn andere bijbels er minder netjes van worden. Daarnaast is het ook een hele mooie uitvoering, waar ik blij van word 😁.

Flow Planner
Deze ontzettend gave planner kreeg ik van mijn ouders. Al vaker had ik de planner voorbij zien komen en deze leek mij zo handig! Al eerder heb ik een agenda gehad met ‘tijdvakken’ per dag en dat vond ik destijds ideaal om overzicht te hebben gedurende de week. Ik ging op zoek naar andere agenda’s met deze indeling, maar bijna allemaal eindigen ze al om 8 uur ’s avonds, terwijl deze planner tot 10 uur doorgaat. Daarnaast is er iedere week ruimte voor reflectie en een vooruitblik naar de nieuwe week. Superfijn om meer bewust te worden van jezelf en wat je doelen zijn.

Dagboek duizendmaal dank:
Onlangs vroeg ik jullie om tips voor boeken die ik kan gebruiken tijdens stille tijd. Dit was één van de tips die vaak binnenkwam. Een mooi (dag)boek om te gebruiken tijdens stille tijd. Het laat je meer stilstaan bij de overvloed die we hebben om voor te danken. Dat er ook hier en nu zoveel dingen zijn om voor te danken en dat we niet altijd maar méér hoeven, om te kunnen danken. Dankbaarheid ligt juist in het tevreden zijn met wat je hebt.

Moeskruid:
Een andere tip die meerdere keren binnenkwam is het boek Moeskruid, van Elise Pater. Ook dit boek is heel geschikt voor stille tijd. Het gaat in op hoe ik mijn stille tijd kan vormgeven. Het boek is erop gericht om te voorkomen dat stille tijd alleen maar een puntje van mijn ‘to-do-lijst’ wordt.
Ik wil juist echt de rust en de tijd nemen om onderwijs te ontvangen en biddend te leven, waar dit boek zich ook op richt.

Postpapier:
Schrijven is best wel mijn ding. (Haha, waarom start je anders een blog?😂)
Ook schrijven op papier vind ik heel fijn. Juist om wat meer offline te zijn is het zo leuk om af en toe een echte brief te schrijven (of te ontvangen). Heerlijk een momentje voor mijzelf om mijn gedachten aan het papier toe te vertrouwen. Een brief is voor mij een blijk van aandacht. Je kunt niet een brief schrijven en ondertussen de was ophangen of je mail checken. Het schrijven van een brief met pen en papier, vraagt dat je daar op gericht bent. En juist één ding tegelijk doen is soms zo fijn, want dat geeft rust.
Daarnaast vind ik het ook leuk omdat je door middel van een brief meer écht contact hebt dan bijvoorbeeld een appje. In een brief lees je meer over wat iemand bezighoudt en dat is nou juist het fijne aan lezen en schrijven.

Strijdt om in te gaan:
Een bekend boek van John Bunyan. Na de Christenreis en Christinnereis wilde ik ook dit boek graag lezen. Omdat ik het hier en daar wel eens voorbij hoor komen. In de bergrede spreekt Jezus over het ingaan door de nauwe poort. Over deze strijd om in te gaan, schrijft Bunyan.

Boekenbonnen:
Om nog meer lees- en luistervoer te kopen 😊. Een mooi boek of een fijne CD, daar word ik altijd blij van.

CD Rechtop Mens – Matthijn Buwalda
Nu ik alle recente CD’s van Christian Verwoerd al heb (aanrader!), ging ik op zoek naar een alternatief. Ook Matthijn zingt in zijn liedjes op een rake manier over dingen in het leven. Een tekst als: “Gun jezelf eens wie je bent” stemt mij tot nadenken.

Kookwekker
De laatste tijd werk ik steeds vaker met een kookwekker. En dan niet tijdens het koken, maar juist als ik concentratie nodig heb tijdens het schrijven van een Blog of andere taken. Voor mijn verjaardag vroeg ik een digitale kookwekker, omdat ik die op een precieze tijd kan afstellen. Daarnaast vind ik het fijn om in één oogopslag te kunnen zien hoeveel tijd ik nog heb.

Spelletje: Qwixx
Dit spel heb ik ook al op verschillende plaatsen voorbij zien komen. Dobbelspelletjes zijn makkelijk mee te nemen en ook handig als je maar ‘even’ tijd hebt voor een spelletje. Remi en ik spelen best veel spelletjes en dan is iets nieuws altijd leuk 😁😃.

Andere cadeautjes
Naast mijn verlanglijstje heb ik ook nog andere cadeautjes gehad, die verrassend goed bij mij passen.
Washi-tapes en stickers: In notitieboekjes, brieven en kaarten komt dit allemaal supergoed van pas. Ik word blij van papierwaren 😍.
HEMA-cadeaukaart: Ideaal, daar vind ik altijd wel iets leuks of praktisch en dan kan ik dus een keer een cadeautje aan mezelf gaan geven 😁.
Roze ‘glitter’douchegel: Geen woorden nodig verder, toch? 😂
Het cadeau van mijn broer en schoonzus had wat vertraging, maar volgens mijn nichtje konden ze natuurlijk niet zonder cadeautje naar de verjaardag. Laat roze nou precies mijn lievelingskleur zijn!
Droogbloemen: Die krijgen een mooi plekje hier in huis.
Nóg een boek: leesvoer heb je nooit genoeg😃 (tijd helaas ook niet).

Dus… ik ben echt flink verwend met alle cadeaus dit jaar!
Welk cadeau had er ook op jouw lijstje kunnen staan?
Ik ben benieuwd!

2 Reacties

  1. Je vraagt wat er op mijn verlanglijstje zou staan … wat moeilijk. Het lukt mij nooit een verlanglijstje te maken, want “ik heb alles al”. Niet dat ik alles wat je kunt bedenken ook werkelijk bezit, maar het is “genoeg”.

    In een wereld vol welvaart, haast, geldingsdrang, weelde, jachtigheid en overvloed zoek ik slechts dat wat niet te koop is: rust, gezondheid, vrede, onthaasting, liefde … allemaal items die niet op een verlanglijstje passen.

    Maar vragen doe ik het wèl. Dagelijks. Voor mijzelf, voor mensen dichtbij en voor mensen verder weg. Dus … geen verlanglijstje voor mijn verjaardag. Wel een lijstje van verlangen.

  2. Mooie cadeaus heb je gekregen! Ik herken trouwens wel wat je zegt over strepen in de Bijbel. Ik heb zelf nu één Bijbel daarvoor ‘gereserveerd’. Daar streep ik in en schrijf ik dingen bij. Heel waardevol, maar ik vind het ook belangrijk om de andere Bijbels gewoon ‘netjes’ te houden;).

Geef een reactie