Leef je mee?

Even bijpraten

Na ruim 40 dagen offline, wordt het toch wel hoog tijd om jullie bij te praten over de afgelopen periode!
Vandaag is het 7 weken geleden dat ik afscheid nam van Instagram,
wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?

Nieuwe baan
Na de voorjaarsvakantie ben ik gestart bij een nieuwe werkgever.
Waar ik eerst aangaf over te gaan naar één locatie van de buitenschoolse opvang, ben ik na de voorjaarsvakantie begonnen op een basisschool.

Ik ben gestart als juf van de instroomgroep! De kinderen die sinds de kerstvakantie vier jaar zijn geworden, komen bij mij in de groep. Elke keer als er een kind vier wordt, komt hij/ zij erbij in de klas.
Dit is zo’n uitzonderlijke kans! Echt, dit vind ik zo’n geweldige doelgroep: kinderen die nog zo heerlijk onbevangen de wereld in kijken!

Helaas mochten de kinderen maar twee weken komen, waarna de scholen gesloten werden i.v.m. de corona-maatregelen.
Op dit moment ben ik één dag per week op school aan het werk om kinderen van ouders in vitale beroepen op te vangen en hen te ondersteunen bij het schoolwerk. De andere dag werk ik vanaf huis om thuisonderwijs voor te bereiden, contact te onderhouden met ouders en elke dag komt er een filmpje online waarin ik een boekje voorlees.

Corona
Wat is er in de periode dat ik offline was veel veranderd! Waar eerst iedereen nog volop aan het werk was, naar school ging, aan het shoppen was en ontspannende activiteiten deed op publieke plaatsen, is dat nu allemaal niet meer vanzelfsprekend. Onvoorstelbaar hoeveel er in een korte tijd kan veranderen. Toch ben ik misschien juist wel blij dat ik niet alle nieuwsberichten heb meegekregen met steeds weer nieuwe alarmerende informatie. Natuurlijk bleef ik op de hoogte van de voorschriften, maar elke dag de nieuwe cijfers checken; help ik mezelf daar nu echt mee? Ik denk het niet en dus probeer ik me daar wat meer afzijdig van te houden. Vanwege mijn vitale functie ben ik de afgelopen tijd nog gewoon aan het werk geweest om kinderen op te vangen van ouders in andere vitale beroepen. Zowel op de buitenschoolse opvang als op de basisschool heb ik verschillende kinderen opgevangen.
Daarbuiten ben ik dus voornamelijk thuis te vinden, maar – ondanks dat veel afspraken worden geannuleerd – heb ik mij nog geen moment verveeld! En wat ben ik dankbaar voor het prachtige weer dat er precies de afgelopen periode was. 🌞
Daarnaast ben ik ook heel dankbaar dat ik gezond mag zijn. Zeker omdat ik al meerdere keren flink ziek ben geweest in de afgelopen periode!

Een nieuw nichtje
Zoals je misschien al voorbij hebt zien komen, ben ik weer tante geworden van een nichtje. Remi en ik zijn maandag voor het eerst van ons leven op RAAM-visite geweest! Dat was een belevenis op zich 😃.
De theepot stond warm te blijven op waxinelichtjes in de schuur, beschuit met muisjes stonden klaar onder een stolp. We hadden fleecedekentjes en een vuurtje om warm te blijven en zelfs de babyfoon was zo ingeschakeld dat we met de familie binnen konden praten! Heel leuk om zo toch van ‘dichtbij’ op visite te kunnen zijn, zonder een gevaar te vormen voor het gezin.

Offline
Zoals je weet, ben ik de afgelopen 7 weken niet online geweest of Instagram, Facebook en dergelijke. En om eerlijk te zijn gaf dit wel echt veel rust!
Zo vaak op een ‘dull moment’ pakte ik mijn telefoon, zonder dat ik het echt door had. Daarom was het goed om daar nu even van af te kicken.
Het gaf mij ook de rust om meer tijd te besteden aan het lezen van bijvoorbeeld Christelijke lectuur, mooie boeken of om een keer extra een preek te luisteren.
Sinds maandag is mijn ‘vasten-tijd’ weer voorbij en tot nu toe merk ik dat de behoefte ook veel minder is om steeds weer bijvoorbeeld mijn Insta te checken. Mijn social-mediagebruik wil ik dan ook zeker aan banden leggen, maar daar zal ik in een andere blog op ingaan 😉. En juist die andere, ontspannende en waardevolle activiteiten wil ik niet behouden voor een ‘vastentijd’, maar ook juist nu nog volhouden om vaker te doen! 😃😊

Nou, tot zo ver even de mini-update!
Heb je vragen over de afgelopen tijd? Of over iets anders?
Laat het me weten! Ik sta klaar om je antwoord te geven!

Liefs,
Annemieke

2 Reacties

 1. Fijn om weer een update van je te lezen. Ik heb me wel een paar keer afgevraagd hoe het met je zou gaan en hoe je het zou vinden, zonder social media.
  Wat een geweldige nieuwe baan heb je! Wel jammer dat het even anders loopt dan de bedoeling was, maar alsnog super voor je.

  1. Annemieke zegt:

   hoi Naomi,
   Wat lief, en leuk om te horen!
   Nou: ik vond het dus geen straf zonder social media 😉
   Ja klopt! Ben er ook echt blij mee! Even afwachten hoe het nu verder gaat, maar dat zal de tijd leren :).

Geef een reactie