Algemeen, Puur en Echt

10 feitjes over mij

Als je iemand leert kennen, stel je je meestal eerst even aan hem/haar voor,
dus bij deze stel ik mijzelf voor aan de hand van 10 feitjes.

 1. Mijn naam is Annemieke en sinds 3 jaar mag ik mij de trotse vrouw noemen van Remi.
 2. Geboren en getogen in Wilnis (Nooit van gehoord? nee klopt! of van die dijkdoorbraak? ja die ja!) Ik leg het altijd maar uit als: een klein dorp ergens tussen Utrecht en Amsterdam.
 3. Inmiddels woon ik 3 jaar in het gezellige Hendrik-Ido-Ambacht, nog geen seconde spijt van gehad trouwens 🙂
 4. Ik hou van creativiteit. Ooit zat ik op blokfluitles, harples, tekenles en ik heb ook een tijd gefotografeerd. Ook nu nog vind ik het leuk om bijv. kaartjes te maken, te naaien en piano te spelen.
 5. Kinderen zijn altijd een onderdeel geweest in mijn leven.
  Wat ik vroeger wilde worden? Moeder. Juf, kraamverzorgster, kleuterjuf, opvoedcoach, fotograaf (van kinderen). Met een klein uitstapje naar interieurstylist waren alle toekomstdromen toch wel erg kindgericht. Inmiddels ben ik pedagogisch medewerkster in de kinderopvang en heb ik nog een opleiding Pedagogiek liggen, die ik t.z.t. af wil ronden. Alleen mijn scriptie nog..! #goals
 6. Je maakt mij heel blij met schoon beddengoed wat buiten aan de lijn is gedroogd! Noem het placebo-effect, maar ik slaap bij voorbaat al uitstekend.
 7. Ik ben bepaald geen type ik-steek-mijn-hoofd-boven-het-maaiveld-uit, dus het schrijven van deze blog vind ik oprecht heel spannend.
  Waarom ik het dan toch doe? Daar schrijf ik later meer over!
 8. In april 2018 ben ik de strijd aangegaan tegen de eetstoornis Anorexia.
  Een intensief traject wat niet zonder slag of stoot ging.
  Toch mag ik inmiddels zeggen dat het wonderlijk goed gaat.
  Hoewel de hulpverlening zegt dat ik trots mag zijn, heb ik het herstel niet alleen aan mijzelf te danken. Ik deed dit niet in eigen kracht, maar in Zijn kracht. Er is hoop in/na herstel!
 9. Op de HAVO en het MBO was ik kampioen uitstellen en chaotisch zijn, maar in de 1e klas van het HBO werd ik omschreven als de meest-georganiseerde persoon. (Hoe dan!?, de mensen die mij nog kennen van voor die tijd, geloven het vast nooit). In ieder geval, houd ik echt van schema’s, structuren, orde en een opgeruimd huis. De werkelijkheid is wel eens anders. Haha, nee hoor, zoals mijn kamer als puber kon zijn, zijn mijn kamers hier thuis gelukkig nooit meer. #ontspullen, i love it!
 10. Eigenlijk zou dit nummer 1 moeten zijn, maar ik wilde er graag mee afsluiten: Met deze blog hoop ik een lichtje te mogen zijn in deze wereld vol duisternis. Daarom wil ik afsluiten met een tekst uit Filippenzen 4:13 “Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft”.
  De titel van mijn blog gaat er dan ook over, dat ik het niet in eigen kracht wil doen, maar in Zijn kracht.

Blijf jij me volgen?
Liefs,
Annemieke

3 Reacties

 1. Wat gaaf dat je blogt! Ik volg je op Instagram heel graag en ga je hier zeker ook volgen. En je laatste punt komt even keihard binnen (op een positieve manier) op een niet zo beste dag. Die tekst is zó belangrijk voor me. Er is kracht genoeg voor elke dag. Voor vandaag. Voor morgen weer. Daar probeer ik naar te leven. Niet altijd makkelijk, maar het is wel een troost/hulp.

  1. Hoi Naomi,
   Wat lief, je reactie! Superleuk dat je mij wilt volgen, dat geeft mij weer net dat zetje om door te gaan 😀
   Wonderlijk, hoe soms het juiste woord op de juiste tijd tot je komt! Er is kracht in Hem en dat is zeker een troost.
   Ik hoop dat het je houvast mag geven op deze niet-zo-beste dag, die dagen horen er ook bij..
   Liefs,
   Annemieke

 2. […] ik in mijn eerste artikel al schreef, ben ik bepaald geen type ‘ik-steek-mijn-hoofd-boven-het-maaiveld-uit’. Ik […]

Geef een reactie